Factuurverwerking

Kostenreductie en een beter inzicht in het verwerkingsproces van facturen en daarmee in uw crediteuren: de voordelen van een digitale verwerking van facturen zijn evident. Met ons inkomende factuurverwerking oplossing scant u niet alleen uw facturen, ook de controle van gegevens en archivering wordt geautomatiseerd. Tevens bent u instaat om de inkomende facturen intern te routeren.

Factuur automatisering richt zich op het verwerkingsproces van inkomende facturen. Over het algemeen komen de meeste facturen nog steeds op papier binnen. En alhoewel het aantal PDF-facturen sterk toeneemt, blijft het verwerkingsproces hetzelfde, namelijk:

 • Ontvangst factuur
 • Bestempelen van factuur
 • (Voor)inboeken van factuur
 • Intern routeren in verband met goedkeuring(en)
 • Betalen van de factuur
 • Archivering in mappen of digitaal

Gemiddeld kost het verwerken van een factuur € 25,- maar dit is per organisatie verschillend. Factoren als arbeidsloon, hoeveel medewerkers en facturen spelen hierin een rol. Door middel van een vrijblijvende afspraak zijn wij in staat deze kosten voor u in kaart te brengen.

Met onze oplossing om uw inkomende facturen te digitaliseren verloopt het volledige proces zoals hierboven beschreven digitaal. Een voorbeeld zou kunnen zijn:

 • Ontvangst factuur
 • Inscannen factuur (herkenning via OCR mogelijk)
 • Koppelen aan budgethouder en gegevens controleren
 • Wachten op digitale goedkeuring
 • Betalen

Bij het inscannen van de facturen is het mogelijk om de herkenning van de factuur (zoals factuurnummer, datum, bedrag enz.) automatisch te laten verlopen via OCR.

Het voordeel hiervan is dat de budgethouders digitaal een kopie van de factuur te zien krijgen en zij kunnen dus direct goedkeuren (via app of mail). Het totale proces neemt hierdoor minder uren/dagen in beslag en de facturen hoeven niet meer fysiek goedgekeurd te worden.
Daarnaast worden de facturen direct digitaal gearchiveerd en kan men op inhoud van de facturen terugzoeken.

Optioneel zou er zelfs ingesteld kunnen worden dat bepaalde facturen (onder de € 1.000,-) automatisch goedgekeurd worden.

Tevens kan er een koppeling gemaakt worden met het boekhoudprogramma om de boekingen ook automatisch door te boeken / aan te bieden aan het boekhoudprogramma (zoals SAP, Oracle, Exact, Twinfield, Dynamics, enz.)

Besparingen en terugverdientijd

Met factuurautomatisering kunnen aanzienlijke besparingen worden gerealiseerd. Over het algemeen kan tot 95% van de facturen geautomatiseerd worden verwerkt. De besparing is dan al snel terugverdiend. De gemiddelde terugverdientijd ligt tussen de 12 en 24 maanden!

Productkeuze

Kies de juiste printer voor uw kantoor en medewerkers

Maak uw keuze hier >>

Service

Heeft u een storing? Bel ons op 024-7508428 of ga naar ons Online Service Center.Sitemap

copyright ASI document management - disclaimer - webdesign: Prode