Scannen met een MFP printer

Jaren geleden wilde iedereen een kopieermachine die goede kwaliteit leverde met de kopieën. De eerste kopie moest hetzelfde zijn als de duizendste. Echter deze wens is totaal veranderd in de loop der jaren. Het Nederlandse klimaat op het gebied van Document Management en digitaliseren zijn compleet omgeslagen. Men wilt tegenwoordig een kantoormachine die kan printen, kopiëren, scannen en faxen. Waarbij het scannen en digitaal faxen een steeds grotere rol speelt in de keuze voor zogenaamde multifunctionals (MFP printer).

Het scannen met een MFP kan op diverse manieren, zoals:

  • Scannen per e-mail;
  • Scannen naar FTP;
  • Scannen naar netwerk(map);
  • Scannen naar digitaal archief;
  • Scannen naar SharePoint.

Scannen per E-mail

Scannen per e-mail is standaard tegenwoordig op bijna alle MFP’s. Men kan vanaf de display van de machine een e-mail adres invoeren en het origineel op de glasplaat wordt ingescand en doorgestuurd naar het ingevoerde e-mailadres. Meestal wordt dit dan een PDF bestand.

Scannen naar FTP en Netwerk(map)

Als u wilt scannen naar FTP, kunt u een zwart-wit- of kleurendocument rechtstreeks naar een FTP-server in uw lokale netwerk of op internet scannen.

Scannen naar Digitaal Archief en Sharepoint

Steeds belangrijker wordt het om de MFP te laten integreren in de huidige digitale bedrijfsomgeving. Men werkt tegenwoordig al vaak met een centrale opslag van documenten op de server of al met een digitaal archief. In veel gevallen komt ook SharePoint al aan de orde.

Hedendaagse MFP’s zijn voorbereid op deze integratie. U kunt tegenwoordig met uw multifunctional rechtstreeks scannen naar uw digitale omgeving. U hoeft niet meer eerst naar uw e-mail te scannen alvorens het in uw digitale archief op te nemen. Vanaf de display kunt u direct aangeven bij bijvoorbeeld welke klant het document hoort of in welk archief het geplaatst moet worden.

De meeste koppelingen zijn al standaard en daardoor betaalt u dus niet meer voor meerwerk, waardoor de kosten van een dergelijke integratie enorm laag uitvallen.

Meer informatie?

Neem dan direct met ons contact op per mail via info@asi-consultants.nl of per telefoon op 024-7508428.

Productkeuze

Kies de juiste printer voor uw kantoor en medewerkers

Maak uw keuze hier >>

Service

Heeft u een storing? Bel ons op 024-7508428 of ga naar ons Online Service Center.Sitemap

copyright ASI document management - disclaimer - webdesign: Prode